EDSC galimybių studija: dalyvaukite konsultacijose!

2022-12-01

Europos Komisija pradeda konsultacijas dėl Europos skaitmeninių įgūdžių pažymėjimo (EDSC) galimybių studijos. Ekspertų ir suinteresuotųjų šalių nuomonės leis išanalizuoti poreikius ir sukurti EDSC, kuris geriausiai atitiktų europiečių poreikius visoje ES.

Europos Komisija ir Jungtinis tyrimų centras (JRC) nagrinėja galimybę sukurti Europos skaitmeninių įgūdžių pažymėjimą (EDSC), kuris bus grindžiamas Europos skaitmeninės kompetencijos programa (DigComp), kad vyriausybės, darbdaviai ir kiti suinteresuotieji subjektai visoje Europoje galėtų lengviau sertifikuoti ir pripažinti skaitmeninius įgūdžius. Tyrimo tikslas – padėti įgyvendinti 2021–2027 m. Skaitmeninio švietimo veiksmų plano 9 veiksmą, įvertinant EDSC įgyvendinimo galimybes.

Atlikdama tyrimą, Komisija vykdys įvairią konsultacinę veiklą, įskaitant apklausas, pokalbius ir praktinius seminarus, kad sužinotų, kaip EDSC turėtų būti formuojamas atsižvelgiant į įvairių suinteresuotųjų subjektų poreikius.

Kokie yra tyrimo tikslai?

Pagrindiniai šio tyrimo tikslai: 

  • nustatyti esamas skaitmeninių įgūdžių sertifikavimo sistemas Europoje, taip pat nacionalinę ir regioninę politiką ir mokymo pasiūlą;  
  • išanalizuoti EDSC poreikį ir atlikti trūkumų analizę, kad būtų galima suprasti EDSC vaidmenį ir vertę; 
  • išnagrinėti galimus jo rengimo ir įgyvendinimo scenarijus;  
  • atlikti EDSC įgyvendinamumo analizę, atsižvelgiant į strateginius, techninius, finansinius, valdymo ir įgyvendinimo aspektus; 
  • ir galiausiai, parengti bandomąjį EDSC planą ir parengti strategines jo įgyvendinimo rekomendacijas. 

Norintys dalyvauti EDSC galimybių studijoje turėtų registruotis čia. Konsultacijose gali dalyvauti visi suinteresuoti asmenys. Galutinė registracijos data – 2022 m. gruodžio 2 d.

EDSC per visą tyrimo laikotarpį susisieks tiek su organizacijomis, tiek su asmenimis, kad įtrauktų juos į įvairias konsultacijas ir patvirtinimo procesus.


© Europos Komisija, 2022 m.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7177
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų