Įgūdžių pasiūla vykstant pramonės revoliucijai

2023-01-30

Viena didžiausių kliūčių verslo augimui yra nepakankama skaitmeninė kompetencija. Siekdama rasti sprendimus ir prisidėti prie įgūdžių ugdymo, Švedijos vyriausybė pavedė parengti ataskaitą, kurioje būtų analizuojama skaitmeninė transformacija tiek viešajame, tiek privačiajame sektoriuose. Šiuo metu paskelbtoje ataskaitoje aprašomi darbdavių įgūdžių poreikiai ir galimybės tiek trumpuoju, tiek ilguoju laikotarpiu.

Daugelis Švedijos įmonių susiduria su dideliais skaitmeninių įgūdžių poreikiais. EBPO duomenimis, skaitmeninių specialistų ir skaitmeninės kompetencijos trūkumas yra kliūtis inovacijoms ir augimui. Švedijos ekonomikos ir regionų augimo agentūros ir Jungtinės Karalystės parengtoje ataskaitoje „Įgūdžių rėmimas vykstant pramonės revoliucijai“ Švedijos bendrovės privačiajame ir viešajame sektoriuose turi turėti įvairių rūšių skaitmeninių įgūdžių, kad įmonės galėtų tobulėti tinkama linkme. Be techninių specialistų įgūdžių, taip pat reikalingi bendrieji skaitmeniniai ir netechniniai papildomi įgūdžiai. Be to, technikos ekspertams taip pat reikia tobulinti įgūdžius. Kad neatsiliktų nuo skaitmeninimo, daugelis įmonių taip pat turi toliau investuoti į technologijas.

Ataskaitoje autoriai Joakim Wernberg ir Martin Andersson išanalizavo įvairių organizacijų skaitmeninę transformaciją ir išdėstė įgūdžių poreikius trumpuoju ir ilguoju laikotarpiu. Tai suteikė svarbių įžvalgų apie įgūdžių pasiūlą viešojo ir privačiojo sektorių įmonėms, kad jos galėtų geriau pasinaudoti skaitmeninimo teikiamomis galimybėmis. Remiantis analize, taip pat pateikta pasiūlymų dėl trumpalaikių ir ilgalaikių priemonių. Ataskaita padeda įmonėms prisidėti prie bendrų Švedijos tikslų skaitmeninimo politikos srityje, t. y. Švedija turėtų „būti geriausia pasaulyje, kad galėtų pasinaudoti skaitmeninimo teikiamomis galimybėmis“.

Skaitmeninimas yra visos visuomenės transformacija, kuri, kaip teigiama ataskaitoje, apibūdinama kaip nauja pramonės revoliucija. Įmonėms technologijos skatina vystymąsi ir padeda efektyviau naudoti išteklius. Tačiau dėl technologinės plėtros reikia keisti darbo organizavimą, procesus ir darbo metodus, o tam gali prireikti didelių pokyčių darbo vietoje dirbantiems asmenims. Todėl įgūdžių pasiūla yra labai svarbi įmonių gebėjimui išnaudoti technologinės plėtros potencialą.

Visą ataskaitą galite parsisiųsti iš čia

© UKÄ

© Tillvaxtverket

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7280
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė