Kurios Europos šalys turi daugiausia skaitmeninių įgūdžių?

2022-05-10

Nauji Eurostato duomenys rodo, kad 2021 m. daugiau kaip pusė Europos Sąjungos gyventojų turėjo bent pagrindinius skaitmeninius įgūdžius. Remiantis duomenimis, aukščiausias balas nustatytas Nyderlanduose, Suomijoje ir Airijoje, o prasčiausias – Rumunijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje. Pasaulio ekonomikos forumo iniciatyva EDISON Alliance siekiama padėti 1 mlrd. žmonių visame pasaulyje įgyti reikiamų skaitmeninių įgūdžių pasitelkiant skaitmeninę įtrauktį. 

Europos Sąjunga visose 27 valstybėse narėse vertino pagrindinius skaitmeninius įgūdžius, pavyzdžiui, skaityti internetines naujienų svetaines, siųsti tiesiogines žinutes, naudoti tekstų apdorojimo programinę įrangą arba valdyti prieigą prie asmens duomenų. 

Eurostato duomenimis, iš visų 16–74 m. amžiaus žmonių ES 2021 m. daugiau nei pusė (54 proc.) turėjo „bent pagrindinius bendruosius skaitmeninius įgūdžius“. Tai reiškia, kad jie turi žinių bent vienoje iš šių penkių veiklos rūšių: gebėjimas naudotis informacija ir duomenimis, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai, skaitmeninio turinio kūrimo įgūdžiai, saugos įgūdžiai ir problemų sprendimo įgūdžiai. 

Visą Pasaulio ekonomikos forumo ataskaitą rasite čia.
 

© Eurostatas

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/which-european-countries-have-most-digital-skills
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Tarptautinė