Nauja ES investicijų žinių svetainė - ESinvesticijos.lt

2022-06-01

Skelbiama, kad 2021–2027 m. ES fondų investicijų programos ir plano „Naujos kartos Lietuva“ informacinėje svetainėje www.esinvesticijos.lt potencialiems pareiškėjams, projektų vykdytojams, partneriams, kitoms suinteresuotoms grupėms ir visuomenei vienoje vietoje pateikiama išsami informacija apie ES finansuojamas investicijas.

Svetainėje skelbiama informacija apie finansavimo šaltinius, finansavimo galimybes, kvietimų teikti paraiškas planus (t.y. projektų įgyvendinimo planus) , skelbiami kvietimai ir reikalavimai, renginių kalendorius. Taip pat skelbiama informacija apie įgyvendinamus projektus – įgyvendinamų projektų vykdytojai, suteikto finansavimo dydis, viešųjų pirkimų laimėtojai, dokumentai, projektų rezultatai bei kita aktuali informacija.

Pagal 2022 metais planuojamus paskelbti kvietimus numatoma sudaryti sutarčių bendrai už 1,5 mlrd. eurų, iš jų 1 mlrd. eurų pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ planą „Naujos kartos Lietuva“ ir 0,5 mlrd. eurų pagal Investicijų programą. 2022 metais planuojama išmokėti apie 246 mln. eurų, iš jų 196 mln. eurų „Naujos kartos Lietuva“ plano lėšų ir 50 mln. eurų Investicijų programos lėšų. Didžiausios investicijos numatomos energetikos srityje – 112 mln. eurų (pvz.: 200 MW elektros energijos kaupimo įrenginių sistemai).

Naujoji interneto svetainė www.esinvesticijos.lt – tai ilgalaikis informacijos kaupimo ir sklaidos projektas, kuriame duomenis bus galima atrinkti, atlikti jų paiešką, juos gauti, palyginti ir pakartotinai naudoti bei prenumeruoti naujienas. Už svetainės kūrimą, plėtrą ir administravimą atsakinga Centrinė projektų valdymo agentūra.  

Pagal esinvesticijos.lt inf.

Apie naujieną

Skaitmeninė technologija, specializacija
Dirbtinis intelektas
Kibernetinė sauga
Daiktų internetas
Didieji duomenys
Blokų grandinė
Robotika
Papildytoji realybė
Virtualioji realybė
Didelio našumo kompiuterija
Mašininis mokymasis
Debesų kompiuterija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų