Naujoji Ukrainos mokykla: nemokamas centras Ukrainos mokiniams

2022-06-13

2022 m. birželio 1 d. Europos Komisija įsteigė Naująjį Ukrainos mokyklos centrą. Naujojo centro tikslas - sudaryti palankesnes sąlygas naudotis švietimo ištekliais, kurie padėtų Ukrainos pabėgėliams ir perkeltiems mokiniams, tebesimokantiems Ukrainoje.

Apie šią iniciatyvą oficialiai paskelbė už inovacijas, mokslinius tyrimus, kultūrą, švietimą ir jaunimą atsakinga Komisijos narė Mariya Gabriel. Ja siekiama sukurti nemokamą informacijos, išteklių ir žinių centrą Ukrainos pabėgėliams, kad ir kur jie būtų.

Šis centras suteikia galimybę naudotis papildomais Europos ir Ukrainos „EdTech“ sprendimais (kurie ukrainiečiams pasiūlyti daugiausia nemokamai) ir Ukrainos internetinėmis mokymosi svetainėmis. Be to, centras suteikia tiesioginę prieigą prie atitinkamos konkrečios šalies ar vietos švietimo informacijos.

Unikalūs mokymosi ir žinių vartai

Centro tikslas – užtikrinti, kad besimokantys asmenys, šeimos, pedagogai ir vietos švietimo tiekėjai galėtų greitai pasinaudoti jiems naudingomis priemonėmis, nepriklausomai nuo to, kur atsidurs per ateinančias savaites ir mėnesius.

Pradžios dieną kataloge jau pateikta apie 200 „EdTech“ sprendimų, o per ateinančias savaites bus įkelta daugiau išteklių. Bet kuri „EdTech“ bendrovė, siūlanti ukrainiečiams paslaugų, gali būti įtraukta į katalogą.
 
Šią iniciatyvą bendrai finansuoja Suomijos užsienio reikalų ministerija ir Europos Komisijos Kaimynystės politikos ir plėtros derybų generalinis direktoratas. Ji grindžiama esamu projektu „Mokymasis kartu“, prie kurio prisideda ir aktyviai dalyvauja Europos technologijų aljansas.
 

Prisijunkite prie centro!

Jei žinote tinkamus išteklius, kuriuos reikėtų įtraukti, užpildykite šią formą.

 

@ Europos Komisija. Šaltinis: nushub.org

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/latest/news/new-ukrainian-school-nus-free-hub-ukrainian-learners
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų