5-asis visos Graikijos atvirųjų švietimo technologijų konkursas

2022-11-04

Supažindiname su Graikijoje vykstančiu atvirųjų technologijų švietimo srityje konkurso temomis. Šis konkursas prasidėjo 2022 m. spalio 10 d. ir baigsis 2023 m. birželio 15 d. Jis rengiamas gavus Švietimo ir religijos reikalų ministerijos pritarimą ir organizuojamas kartu su Onasio fondu, universitetais, mokslinių tyrimų centrais, regionais, savivaldybėmis ir institucijomis iš visos Graikijos. Jis skirtas pradinio ir vidurinio ugdymo (vaikų darželių, pradinių mokyklų, pagrindinių mokyklų, vidurinių mokyklų, gimnazijų, licėjų ir profesinių mokyklų) ir IEK (profesinio mokymo institucijų) mokinių grupėms ir vyksta mokyklose.

Siekiami tikslai

Visos Graikijos atvirųjų technologijų konkursas siekia sistemingai diegti atvirąją medžiagą, programinę įrangą ir atvirąjį ugdymo turinį visuose švietimo lygmenyse. Taip pat žinoma, kad atvirosios technologijos atveria naujus horizontus, skatina kūrybiškumą, eksperimentavimą ir padeda mokiniams išradingai ir iniciatyviai veikti.

Šių metų konkurse dalyvaujantys mokiniai bandys pakeisti savo ir savo bendruomenės kasdienius įpročius, naudodamiesi tokiomis priemonėmis kaip atvirosios technologijos, medžiagos, švietimo ištekliai ir dalyvaujamojo kūrybiškumo veikla. Mokiniai ir mokytojai, kurdami įvairius dirbinius, atras naujų formų, kaip spręsti aplinkosaugos problemas. Onassis fondas suteikia konkurse dalyvaujančioms komandoms ir mokykloms reikiamą įrangą.

Visi konkurso darbai ir atviras edukacinis turinys bus prieinami pakartotiniam naudojimui ir tolesniam naudojimui švietimo tikslais. Verta paminėti, kad ankstesniame konkurse (2021-2022 m.) žiedinės ekonomikos tema dalyvavo daugiau nei 1300 mokinių ir 190 mokytojų, 130 komandų iš visų šalies regionų.

Ekologiškos ekonomikos koncepcija

Tai mažai tarši, efektyviai išteklius naudojanti ir socialiai įtrauki ekonomika. Ji grindžiama tvaraus vystymosi modeliu, užtikrinančiu, kad gamtos elementai ir toliau teiktų išteklius ir aplinkosaugines funkcijas, nuo kurių priklauso mūsų gerovė.

Žalioji ekonomika siūlo tvarius sprendimus, kurie padeda spręsti kasdienius iššūkius, susijusius su žmonių gerovės ir socialinio teisingumo didinimu, kartu gerokai sumažinant riziką aplinkai ir ekologinį deficitą.

Orientacinės temos

  • Energijos taupymas.
  • Efektyvesnis išteklių naudojimas didinant energijos, vandens ir kitų medžiagų sąnaudų naudojimo efektyvumą.
  • Ekosistemų atsparumo užtikrinimas: Gamtinės aplinkos, jos ekosistemų ir ekosistemų srautų apsauga.
  • Socialinio teisingumo didinimas skatinant teisingesnį išteklių paskirstymą visuomenėje.
  • Atliekų tvarkymas.
  • Ekologinis žemės ūkis: Gamybos, derliaus nuėmimo ir sodininkystės gerinimas.
  • Namų ūkio ar miesto atliekų tvarkymas.
  • Agroturizmas.
  • Žaliosios energijos gamyba.
  • Žaliasis vandens valdymas.
  • Transportas ir ekologiškas judumas.
  • Žalioji kultūra ir socialinis jautrumas.
  • Tvarumas ir naujos energijos technologijos.
  • Geoprojektinių technologijų naudojimas aplinkos apsaugai.

Pasiūlymo pateikimo eiga

Pirmas etapas. Konkurso dalyvis turi pateikti savo idėją ir dokumentus. Šiam etapui nereikia jokio dirbinio, tik reikia išsamiai aprašyti idėją ir naudoti atvirus šaltinius.

Antrasis etapas. Geriausi pasiūlymai bus atrinkti iš visų konkurso kategorijų, jų autoriai bus pakviesti įgyvendinti savo projektus iki 2023 m. gegužės 30 d.

3-iasis etapas. Organizacinis (mokslinis) komitetas atrinks (pagal vertinimo kriterijus) geriausius projektus iš kiekvienos kategorijos, kurie bus apdovanojami pagrindiniame renginyje.

Šių metų veiklos organizatoriai ir rėmėjai yra EYLLAK, Nacionalinis technologijų ir mokslinių tyrimų infrastruktūros tinklas EDYTE AE (GRNET), Onassis fondas, akademinės institucijos ir mokslinių tyrimų centrai, vietos valdžios institucijos ir viešosios įstaigos.

 

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/node/7026
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė