Latvija: 355 IRT specialistai jau pasinaudojo galimybe tobulinti savo įgūdžius

2022-05-10

2020 m. Latvijos informacinių ir ryšių technologijų asociacija (LIKTA), bendradarbiaudama su Latvijos IT grupe, pradėjo projektą „Partneryste grindžiamas IRT specialistų mokymas inovacijų ir sektoriaus plėtros tikslais“.

Projekto tikslas: Mokymas siekiant kelti dirbančių IRT specialistų kvalifikaciją, prisidedant prie technologinių inovacijų diegimo ir našumo didinimo, taip prisidedant prie novatoriškų įmonių augimo, IRT eksporto dalies didėjimo ir IRT sektoriaus augimo.

Siekdama įgyvendinti įdiegto projekto tikslą, LIKTA, bendradarbiaudama su Latvijos IT klasteriu, planuoja iki 2023 m. gruodžio 31 d. įvairiose mokymo programose parengti bent 1 578 IRT specialistus.

Iki šiol 30 įmonių jau aktyviai dalyvavo įgyvendinant projektą, didindamos darbuotojų kvalifikaciją tiesiogiai ir internetu rengiamuose kursuose tokiose srityse kaip kompiuterinės sistemos, duomenų bazės ir kompiuterių tinklai, projektų valdymas, rinkodara ir rinkodara, taip pat verslo vadyba.

Iki kovo mėn. pabaigos surengta daugiau kaip 100 mokymo kursų, įskaitant du rinkodaros ir rinkodaros mokymo kursus ir keturis verslo vadybos kursus. 355 IRT specialistai jau įgijo žinių tiesioginiuose ir internetu teikiamuose kursuose, iš kurių 39 įgijo daugiau patirties verslo valdymo, rinkodaros ir prekybos srityse.

Projekto vykdytojai kviečia įmones teikti paraiškas dalyvauti projekte ir tobulinti savo darbuotojų skaitmeninius įgūdžius.

Kursų katalogas yra čia.

Apie naujieną

Autorius
https://digital-skills-jobs.europa.eu/lv/latest/jaunumi/ikt-profesionalu-apmacibas-jau-355-ikt-nozares-profesionali-izmantojusi-iespeju
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Išplėstiniai įgūdžiai
Skaitmeninis ekspertas
Iniciatyvos rūšis
Nacionalinė