Projektas „Informacinės technologijos jungia kartas“ rengiasi mokyti

2022-09-08

Projektas „Informacinės technologijos jungia kartas“ atėjus rudeniui įgavo naują pagreitį ir tęsia pasirengimą mokymams, tiek jaunųjų lektorių, tiek ir senjorų.

Surengus M. Čoboto trečiojo amžiaus universiteto (MČTAU) klausytojų apklausą, paaiškėjo keturi labiausiai pageidaujami skaitmeninių žinių tobulinimo moduliai, pagal kuriuos parengta mokymo medžiaga MČTAU klausytojų užsiėmimams ir metodinės rekomendacijos projekte dalyvausiantiems atrinktiems jauniesiems lektoriams.

  • Pažinkime daugiau savo išmaniojo įrenginio galimybių („Android“).
  • Skaitmeninė fotografija kiekvienam.              
  • Nuotolinio bendravimo ir mokymosi priemonės.
  • Būkime saugūs internete.

Po jaunųjų lektorių mokymų visa mokymų medžiaga bei metodiniai patarimai projekto dalyviams bus pateikti www.epilietis.eu svetainėje ir jiems bus patogiai pasiekiami. Mokymai MČTAU klausytojams prasidės spalį.

Projektu siekiama mažinti vyresnio amžiaus žmonių technologinę atskirtį, motyvuojant juos pažinti skaitmenines technologijas bendrystėje su jaunąja karta  ir skatinant tobulinti jų skaitmeninius įgūdžius. Šiuolaikinis gyvenimas neįsivaizduojami be informacinių technologijų naudojimo, o atskirtis šioje srityje tampa vienu iš lemiamų veiksnių ne tik darbo rinkoje, bet ir asmeniniame gyvenime.

Prie šios problemos sprendimo siekia prisidėti projekto „,Informacinės technologijos jungia kartas” vykdytojai,  kurie rūpinasi vyresnio amžiaus žmonių neformaliuoju švietimu ir jų socialine įtrauktimi į visuomenę, tenkina vyresnių asmenų žinių, kompetencijų plėtotę ir kultūrinius poreikius, palaiko ir skatina šio amžiaus tarpsnio žmonių pilnavertį fizinį ir emocinį gyvenimą, mažina socialinę atskirtį. Suprasdami kaip šioje skaitmenizavimo eroje jaučiasi vyresnio amžiaus žmonės, vykdytojai siekia, kad spartus mūsų gyvenimo skaitmenizavimo tempas  nedidintų jų socio-visuomeninės atskirties.

Šiuo projektu planuojamos bendras jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių skaitmeninio raštingumo ir kultūrinės veiklos, kuriose vyktų žinių mainai, reikalingi skirtingoms visuomenės kartoms ir tai padėtų dalintis sukauptomis žiniomis ir įgyti naujų. Projekte numatytos bendros jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių veiklos padės senjorams atrasti kūrybinį džiaugsmą, didins jų gebėjimus informacinių technologijų srityje, skatins naudoti kasdieniame gyvenime.

Projektą finansuoja LR socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektą vykdo M. Čoboto trečiojo amžiaus universitetas su partneriu asociacija „Langas į ateitį“.

Apie naujieną

Autorius
LIA
Skaitmeninė technologija, specializacija
Skaitmeniniai įgūdžiai
Skaitmeninių įgūdžių lygis
Pagrindiniai įgūdžiai
Tarpiniai įgūdžiai
Iniciatyvos rūšis
ES institucijų